Prof. dr hab. inż. Anna Janeczko
Hormony steroidowe ssaków i brasinosteroidy - występowanie, aktywność, receptory w roślinach
Publikacje
-
- Zboińska M.
- Janeczko A.
- Kabała K.
- Involvement of NO in V-ATPase regulation in cucumber roots under control and cadmium stress conditions.
- 2023.
- Plants-Basel, 12: 2884.
-
- Stachurska J.
- Sadura I.
- Ryś M.
- Dziurka M.
- Janeczko A.
- Insight into hormonal homeostasis and the accumulation of selected heat shock proteins in cold acclimated and deacclimated winter oilseed rape (Brassica napus L.).
- 2023.
- Agriculture, 13: 641.
-
- Rudolphi-Szydło E.
- Dyba B.
- Janeczko A.
- Latowski D.
- Sadura I.
- Filek M.
- Brassinosteroid‑lipid membrane interaction under low and high temperature stress in model systems.
- 2022.
- BMC Plant Biology, 22: 246.
-
- Stachurska J.
- Ryś M.
- Pociecha E.
- Kalaji H.M.
- Dąbrowski P.
- Oklestkova J.
- Jurczyk B.
- Janeczko A.
- Deacclimation-induced changes of photosynthetic efficiency, brassinosteroid homeostasis and BRI1 expression in winter oilseed rape (Brassica napus L.) - Relation to frost tolerance.
- 2022.
- International Journal of Molecular Sciences, 23: 5224.
-
- Sadura I.
- Janeczko A.
- Brassinosteroids and the tolerance of cereals to low and high temperature stress: photosynthesis and the physicochemical properties of cell membranes.
- 2022.
- International Journal of Molecular Sciences, 23: 342.
-
- Janeczko A.
- Estrogens and androgens in plants: The last 20 years of studies.
- 2021.
- Plants, 10: 2783.
-
- Kula-Maximenko M.
- Niewiadomska E.
- Maksymowicz A.
- Ostrowska A.
- Oklestkova J.
- Pěnčík A.
- Janeczko A.
- Insight into details of the photosynthetic light reactions and selected metabolic changes in tomato seedlings growing under various light spectra.
- 2021.
- International Journal of Molecular Sciences, 22: 11517.
Projekty
-
2019/35/B/NZ9/02868,
Fizjologiczne podłoże zburzeń mrozoodporności rzepaku ozimego w wyniku procesów deaklimacyjnych - rola brasinosteroidów -
POIR.02.03.02-12-0039/19-00,
Wykonanie prac badawczo-rozwojowych związanych z opracowaniem nowych zestawów dietetycznych bazujących na niezbędnych, nienasyconych kwasach tłuszczowych oraz dodatków, bazujących na kwasach tłuszczowych z grupy NNKT, do wybranych produktów spożywczych celem polepszenia ich wartości odżywczej i sensorycznej